woensdag 7 februari 2018

Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Arreaza op bezoek bij president Bouterse

'Op dit moment, waarbij zaken erg moeilijk zijn voor de regio, is het goed op innovatieve manier te proberen problemen op te lossen'

Venezuela heeft in Suriname unieke steun en toeverlaat op continent


Het Nationaal Informatie Instituut, NII, meldt woensdag 7 februari 2018, dat de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza, een bezoek heeft gebracht aan president Desi Bouterse. Tijdens dit onderhoud is gesproken over de banden tussen Suriname en Venezuela.


'Op dit moment, waarbij zaken erg moeilijk zijn voor de regio, is het goed om op een innovatieve manier te proberen problemen op te lossen. Door samen te werken is het makkelijker om te komen tot een oplossing', aldus Bouterse.

Ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken was aanwezig tijdens het bezoek. Zij vertelt dat ook de internationale ontwikkelingen aan de orde zijn gekomen.


Verder zal de herintroductie van de gemengde commissie tussen Suriname en Venezuela, die op 1 en 2 maart plaatsvindt, ervoor moeten zorgen dat de lopende afspraken op het gebied van de visserijsector, de PetroCaribe-deal en de rijstsector worden nagekomen. In dat verband zal een Surinaamse delegatie naar Venezuela afreizen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten