woensdag 7 februari 2018

Hoofdstad van Venezuela, Caracas, getroffen door grote stroomstoring tijdens avondspits

Energieminister Luis Motta spreekt over 'een daad van sabotage' op de staatstelevisie

(Bron foto: Reuters)

Een stroomonderbreking tijdens de avondspits in de hoofdstad van Venezuela, Caracas, veroorzaakte dinsdag 6 februari 2018 veel problemen in grote delen van de stad. Honderden forensen liepen over wegen van de stad lopen, omdat onder andere de metro was getroffen.

Anderen liften mee op vrachtwagens of hingen aan de deuren van overvolle bussen. Delen van de staten Miranda en Vargas werden ook getroffen door de stroomstoring, waarvan ambtenaren de schuld gaven aan 'sabotage', zonder te zeggen wie er mogelijk achter zouden zitten.

Sommige getroffenen meldden op social media, dat bussen en taxi's hun tarieven verhoogden naarmate de vraag steeg. Met veel pinautomaten zonder stroom, konden mensen geen geld opnemen om te betalen voor transport en moesten lopen.

Venezuela's inflatiepercentage, het hoogste ter wereld, betekent dat hoge coupures moeilijk te verkrijgen zijn en dat er een stapel geld nodig is om te betalen, zelfs voor bescheiden bedragen.


Volgens Venezolaanse media waren 10 metrostations gesloten. Energieminister Luis Motta sprak over 'een daad van sabotage' op de staatstelevisie. Hij zei dat de kabels van een transformator waren afgesneden, waardoor er een explosie en een brand in een onderstation in de staat Miranda was ontstaan.


De stroomvoorziening keerde dinsdagavond terug naar sommige delen van Caracas.

Venezuela kende in 2016 ernstige stroomstoringen, toen droogte een van de belangrijkste waterkrachtcentrales bijna droog liet staan.



De situatie is sindsdien verbeterd, maar stroomuitval blijft zich voordoen.

De regering wijt regelmatig de problemen aan 'saboteurs', maar critici van de regering van Nicolás Maduro zeggen, dat men er niet in is geslaagd de faciliteiten en infrastructuur van het land te onderhouden.

(Suriname Mirror/BBC/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten