woensdag 28 februari 2018

SLM heeft contract met beladingsbedrijf per direct opgezegd na ophef in media en Assemblee

'Het vertrouwen is geschaad bij onze opdrachtgevers en onze passagiers'

 
Directeur Robby Lachmising van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft per onmiddellijke ingang de contractuele samenwerking met het beladingsbedrijf Professional Consultancy Service & Uitzendbureau opgeschort. Dit is gedaan in een brief aan Procons-directrice Santouscha Raghoe, aldus de Ware Tijd woensdagmiddag 2 februari 2018.

'Onder verwijzing naar de klachten van onze opdrachtgevers met betrekking tot de wijze van afhandelen van de belading en de geconstateerde tekortkomingen bij de technische afhandeling zijn wij genoodzaakt u het volgende mede te delen. Uit het hier bovenstaande vloeit voort dat het vertrouwen geschaad is bij onze opdrachtgevers en onze passagiers. Hierdoor zijn wij genoodzaakt ter beperking van onze schade bovengenoemde overeenkomst met onmiddellijke ingang op te schorten totdat een definitief besluit rakende de continuïteit van de overeenkomst is genomen', 

staat in het schrijven.

Het besluit van Lachmising komt een dag nadat president Desi Bouterse in De Nationale Assemblee had aangegeven, dat het bedrijf de wacht moet worden aangezegd en een ander bedrijf moet worden ingezet om de belading en afhandeling van vliegtuigen te plegen op de Johan Adolf Pengel-luchthaven.

De president heeft erop gewezen dat het ondermaats presteren van Procons kan leiden tot het in gevaar brengen van de vliegveiligheid.

De Ware Tijd heeft deze week naar aanleiding van een naar haar uitgelekt dossier melding gemaakt van misstanden die plaatsvinden op de luchthaven bij het beladen en afhandelen van vliegtuigen die Suriname aandoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten