woensdag 28 februari 2018

Ecorys-rapport: 'De Curaçaose haven is inefficiënt'

'De faciliteiten zijn verouderd en nieuwe investeringen zijn nodig'


De Curaçaose haven is inefficiënt. 'De faciliteiten zijn verouderd en nieuwe investeringen zijn nodig', zo staat in het net uitgebrachte rapport van Ecorys, dat onderzoek heeft gedaan naar de consumentenprijsontwikkeling op de drie Caribische landen in het Koninkrijk, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 28 februari 2018.


Omdat de havenkosten uiteindelijk ook de consumentenprijzen in de winkels beïnvloeden, is hier onderzoek naar gedaan.

Tijdens de interviews zijn verschillende suggesties gedaan om de algehele prestaties van de haven te verbeteren, zo staat in de rapportage. Deze variëren van het doen van investeringen in de kranen, tot het verhogen van de chassiscapaciteit en de concurrentie bij het stuwadoorsbedrijf; het bedrijf dat schepen laadt en lost.

In het rapport worden de eilanden met elkaar vergeleken. Op Sint Maarten zijn er 17 tot 18 containerbewegingen per uur, op Aruba 15 tot 16 per uur en bij weinig wind zelfs 22 tot 23. Deze eilanden worden door het rapport als ‘relatief goed’ gezien, terwijl Curaçao achter blijft met 12 tot 14 bewegingen per uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten