woensdag 28 februari 2018

23-Jarige Colombiaanse toerist stort van 122 meter hoogte in Sumapaz-rivier

Jonathan Guzman probeert een selfie te maken in steile kloof  Puente Natural Icononzo



Een toerist is bijna 122 meter naar beneden gestort, toen hij probeerde een selfie te maken in een steile kloof in Colombia. Jonathan Andres Beltran Guzman, 23, was op vakantie met zijn gezin op de Puente Natural Icononzo, toen hij in het weekend zijn dood tegemoet viel.

Guzman klom over een veiligheidsversperring naar natte rotsen, voordat hij in de Sumapaz-rivier viel, die aan de voet van een diepe kloof stroomt, aldus de lokale media.



Het ongeluk vond plaats rond zes uur zaterdagavond, 24 februari 2018, en hulpverleners hebben zijn stoffelijke overschot nog niet gevonden.

De jongeman werd geboren in de provincie Fusagasuga. maar woonde in Bogotá op het moment van zijn overlijden, waar hij tegelijkertijd studeerde en werkte. Tijdens het weekend had hij gereisd om bij zijn familie te zijn en ze hadden besloten om Puente Natural Icononzo te bezoeken, die bestaat uit een natuurlijke brug over de rivier beneden.

Ambtenaren geloven, dat hij op de rotsen sloeg voordat hij door de rivier werd meegesleurd.


En gespecialiseerd reddingsteam uit Ibague is gearriveerd om het lichaam van Guzman te lokaliseren. Beperkte toegang tot de bodem van de smalle kloof en stijgende waterstanden als gevolg van zware regenval de afgelopen dagen, hebben de zoekactie moeilijker gemaakt.




(Suriname Mirror/Daily Mail/Facebook/Twitter/El Colombiano)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten