woensdag 28 februari 2018

Curaçao krijgt 1.000 koeien op Bándariba

'Ex-gedetineerden worden om-, her- en bijgeschoold voor voeren en slachten van de koeien'


Op Bándariba, ter hoogte van Dam Pretu bij Chincho, komt een Concentrated Animal Feeding Operation (CAFO) met duizend koeien. Vijf ministers hebben hiervoor gisteren een intentieverklaring getekend met de Venezolaanse directeur van Curafresh Meat, Ramon Troconiz, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 28 februari 2018.

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Zita Jesus-Leito, maakte gistermiddag bekend dat de overheid 40 hectare grond bij Fuik reserveert voor de rundermesterij. Het project wordt getrokken door een yu di Kòrsou, Arthur Parris. 'Daar ben ik heel trots op', zo verklaarde minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Hensley Koeiman.

Parris was niet aanwezig bij de ondertekening van het Memorandum of Understanding, hij verblijft momenteel in Colombia in het kader van voorbereidingen van de Cafo op Curaçao. Volgens minister Koeiman gaat het om een geweldig project dat grote werkgelegenheid gaat bieden voor werkzoekenden op het eiland.

'Ik heb al een lijst van ex-gedetineerden. Zij zullen worden om-, her- en bijgeschoold, zowel voor het voeren als het slachten van de koeien.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten