woensdag 28 februari 2018

Hakrinbank bereidt strafklacht voor 'wegens leugens en laster' tegen eigenaar Thermen Hermitage

'Valsheid in geschrifte bij overname door Hakrinbank van krediet bij andere financiële instelling'


- 'Notarissen en rechters bij misdadig netwerk van corruptie betrokken om mij mijn bedrijf te ontnemen'
- Hakrinbank-directeur dreigt ook journalisten die 'onjuiste berichten en laster verspreiden' met strafklacht...


De Hakrinbank bereidt een strafklacht voor 'wegens leugens en laster' tegen ondernemer Rebien Gangaram-Panday. Dat stelt bankdirecteur Jim Bousaid vandaag, woensdag 28 februari 2018, in de Ware Tijd naar aanleiding van ernstige beschuldigingen die de ondernemer tegen de Hakrinbank heeft geuit.

Gangaram-Panday, directeur-eigenaar van het gezondheids- en ontspanningsbedrijf Thermen Hermitage, beschuldigde de bank onder andere op de Faceboek-pagina van zijn onderneming van malversatie en bedrog (zie hierna). Er is volgens de zakenman valsheid in geschrifte gepleegd in een zaak waarbij de bank een krediet, die hij bij een andere financiële instelling had, had overgenomen.

Notarissen en rechters zouden bij een 'misdadig netwerk van corruptie' zijn betrokken, meent Gangaram-Panday, om hem zijn bedrijf te ontnemen.


Na een rechterlijk vonnis gistermorgen zijn enkele uren later twee terreinen waarop Thermen Hermitage is gevestigd bij een door de Hakrinbank gelastte veiling verkocht voor Srd 1.750.000. Door een geschil met de bank was de lening niet afgelost en was daarbovenop boeterente gekomen.

Gangaram-Panday zegt zelfs een verklaring van de Europese Investeringsbank (EIB) te hebben overgelegd, om aan te tonen dat zijn lening niet kan worden overgedragen aan een andere bank. Deze 'feiten' zouden tijdens de rechtszaken zijn genegeerd, stelt de ondernemer. Het geld voor de lening die hij afsloot bij een Trinidadiaans bedrijf werd gehaald uit een fonds dat was ondergebracht bij de EIB.

'De bank reageert niet inhoudelijk op individuele gevallen van klanten', zegt Hakrinbank-directeur Bousaid in een reactie Hij voegt eraan toe, dat indien journalisten 'onjuiste berichten en laster verspreiden' rekening moet worden gehouden dat ook tegen hen een strafklacht wegens laster zal worden ingediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten