woensdag 28 februari 2018

Ontwerp-Landsverordening Dierenwelzijn op Curaçao kost geld

Raad van Advies: 'De financiële paragraaf is niet realistisch'


De ontwerp-Landsverordening Dierenwelzijn kost geld. 'Geld dat door de overheid niet gebudgetteerd is', zo schrijft de Raad van Advies (RvA) in haar reactie op de conceptwet (zie onderaan). En behalve dat dit geld niet gebudgetteerd is, vindt de RvA, dat de financiële paragraaf niet realistisch is, aldus vandaag, woensdag 28 februari 2018, het Antilliaans Dagblad.

'Op dit moment zien we bijvoorbeeld dat in het kader van handhaving van regels bij in beslag genomen ernstig mishandelde dieren, een tekort aan opvangmogelijkheden bestaat. Daarnaast zijn ook geen gelden gereserveerd voor de kosten die gemaakt moeten worden voor de zorg aan deze inbeslaggenomen dieren. Behalve zorg in de vorm van opvang, voeding en vervoer, is vaak ook veterinaire zorg nodig. De activiteiten in het kader van de behartiging van het dierenwelzijn, kosten geld. Daarnaast zijn er ook de toezichtkosten en kosten van opsporing en handhaving', aldus de RvA.

De Stichting Dierenbescherming Curaçao heeft op dit moment een additionele subsidie van de overheid nodig van 413.716 gulden. Deze kosten zijn gebaseerd op een onlangs gehouden hondentelling, waaruit blijkt dat er tussen de 6.170 en 6.305 loslopende honden zijn.

De RvA: 'De Stichting Dierenbescherming Curaçao streeft ernaar om per jaar 2.080 loslopende of verwaarloosde dieren op te vangen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten