donderdag 7 december 2017

Suriname hoopt lid te worden van het Chinese Belt and Road Initiative

China hoopt dat Suriname actievere rol gaat spelen in betrekkingen tussen China en Latijns-Amerika
 

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, zei vandaag, donderdag 7 december 2017, dat China hoopt met ontwikkelingslanden, waaronder Suriname, mensenrechten binnen de zuid-zuid-samenwerking te bevorderen. Wang zei dit tijdens een ontmoeting met Yildiz Beighle-Pollack, minister van Buitenlandse Zaken, die in Beijing deelneemt aan het eerste Zuid-Zuid Mensenrechtenforum. Zo meldt het Chinese persbureau Xinhua

Wang stelde, dat China de steun van Suriname waardeert met betrekking tot kwesties die te maken hebben met de belangen van China en uitdagingen waarmee het land te maken heeft. De bewindsman hoopt dat Suriname een actievere rol zal spelen in de betrekkingen tussen China en Latijns-Amerika.

Volgens Wang verwelkomt China Surinames aansluiting bij het Belt and Road Initiative en Beijing zal zich inzetten om Paramaribo te helpen bij verdere economische en sociale ontwikkeling van Suriname.

Pollack-Beighle zei, dat de regering en de NDP veel waarde hechten aan de betrekkingen met China en zich zullen blijven houden aan de One-China politiek. Suriname is dankbaar voor de hulp van China voor zijn economie, onderwijs, gezondheidszorg en infrastructuur, aldus de bewindsvrouwe. Suriname hoopt lid te worden van het Belt and Road Initiative, zei ze.

Suriname ondersteunt het initiatief om een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid tot stand te brengen.

(Suriname Mirror/Xinhua/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten