donderdag 7 december 2017

Peruaanse wordt door ziekenhuis in Lima gedwongen om haar dode baby in haar eigen vriezer te houden

Moeder te vroeg geboren en overleden baby moet eerst overlijdensakte regelen



Een Peruaanse vrouw is gedwongen om het lichaam van haar dode baby in haar eigen vriezer te houden, nadat een ziekenhuis haar had opgedragen het te bewaren totdat ze in het bezit zou zijn van een overlijdensakte.

Monica Palomino zei, dat haar baby afgelopen zaterdag te vroeg was geboren na een zwangerschap van slechts 25 weken en stierf maandag. Maar, onder druk van veiligheidspersoneel in het ziekenhuis Sergio Bernales in Lima, moest ze het lichaampje mee naar huis nemen totdat ze kon beginnen met de procedure voor het verkrijgen van een ​​overlijdensakte.


'Ze gaven me mijn zoon toen ik werd ontslagen, hij is in de koelkast in mijn huis, omdat ze me niet de tijd hebben gegeven om het papierwerk voor zijn overlijdensakte iin orde te maken', vertelde Palomino opp ATV-televisie.

'Ik wil hem begraven, maar daarvoor heb ik de overlijdensakte nodig', zei de moeder, die dinsdag naar het ziekenhuis was teruggekeerd om het te claimen. Ondertussen bleef het lichaampje van de baby in de koelkast van de familie liggen. Op de deur plaatste ze een bord met de tekst 'Niet openen'.


'De vrouw die de leiding had over de afdeling gynaecologie wilde me niet het ziekenhuis laten verlaten, als ik mijn baby niet meenam. Mijn baby was in een luier gewikkeld.' 

Ziekenhuisdirecteur Julio Silva zei woensdag 6 december 2017, dat het ziekenhuis de klacht van de vrouw zou onderzoeken, omdat volgens hem de bewakers alle procedures van het ziekenhuis hadden overtreden. 'Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me. Wat had moeten gebeuren is wachten in het mortuarium tot de overlijdensakte gereed is, om vervolgens het lichaam af te staan', vertelde Silva tegenaan verslaggevers.



(Suriname Mirror/AFP/Diario Correo/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten