donderdag 7 december 2017

Bus- en boothouders schoolvervoer weer aan het werk

Ze hebben hun betaling over november ontvangen


Bus- en boothouders, die duizenden leerlingen en leerkrachten vervoeren, hebben vanochtend, donderdag 7 december 2017, het werk weer hervat. Ze hebben hun betaling over november gekregen. Door de actie waren vooral leerlingen in verre districten dinsdag en woensdag verstoken van onderwijs. 

De Ware Tijd schrijft te hebben vernomen, dat het geld voor de schoolvervoerders maandag was gestort bij de Surinaamse Postspaarbank. Om de een of andere reden hebben de andere banken het geld niet direct kunnen overmaken naar de rekeningen van de schoolvervoerders.

'Ik heb een telefoontje gehad dat we moeten rijden', zegt een bushouder. Hij is nog niet in de gelegenheid om na te gaan of het geld op zijn rekening is.

Bij hem kan het er niet in, dat de verhoging van veertig procent nog niet wordt uitbetaald. 'We willen eigenlijk dat geld, want sinds juni hebben we de overeenkomst van de verhoging getekend', zegt de bushouder.

De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) geeft de regering tot uiterlijk eind december de kans om de verhoging te betalen. Sommige schoolvervoerders vinden, dat de OBS de regering teveel ruimte geeft, aangezien het moeilijk is voor hen om het hoofd boven water te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten