donderdag 7 december 2017

Politiebureau te Snesi Kondre in district Sipaliwini officieel in gebruik genomen

(Bron foto: KPS)
Politiepost Snesi Kondre draait op zonne-energie


Het politiebureau te Snesi Kondre in district Sipaliwini is officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde maandag in bijzijn van leden van het Korps Politie Suriname (KPS), het districtsbestuur, het traditioneel gezag en lokale bewoners, zo  bericht het korps vandaag, donderdag 7 december 2017.

Regiocommandant Oost, politiecommissaris Darnie Stolk, de districtscommissaris van Marowijne Freddy Daniel, de Superintendent Social responsibilities van Newmont Suriname Kojo Bedu Addo en kapitein Frank Javinde onthulden het naambord.

Dit nieuwe politiebureau is door een hechte samenwerking tussen het districtsbestuur, de commissie Ordening Goudsector (COG), het KPS en Newmont Suriname opgezet en ingericht.

De politie was reeds geruime tijd in dat gebied gevestigd, maar enkele randvoorwaarden ontbraken, zoals goede huisvesting en andere logistieke middelen om de politiezorg te garanderen. De politiepost te Snesi Kondre, die op zonne-energie draait, is voorzien van ICT-apparatuur en voldoet aan de minimale voorwaarden voor een goed verblijf van de politieambtenaren.

Newmont Suriname heeft voorzien in de logistieke middelen voor de uitbreiding en inrichting van het reeds bestaande gebouw dat eerder in gebruik was door de COG. Een gecombineerde technische ploeg van het KPS heeft dit nieuwe politiegebouw zelf uitgebreid en ingericht. Dit project is namens het KPS begeleid door de hoofdinspecteur van politie Alfred Somopawiro en de inspecteur van politie 3e klasse Rishi Akkal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten