donderdag 7 december 2017

Minister Dogojo zet oppositieleden op hun plaats na uitspraken over delegatie naar Consude Games in Bolivia

(Bron screenshot: YouTube/DNA Surinsme)
'Met een telefoontje hadden zij de juiste informatie kunnen krijgen'


Minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken heeft in een felle reactie vandaag, donderdag 7 december 2017, in De Nationale Assemblee aangegeven, dat onwaarheden zijn verteld door oppositieleden over de afvaardiging naar de Consude Games in Bolivia, aldus Starnieuws.

Er zijn 98 professionals afgevaardigd en niet 110. Eerder waren in een persbericht slechts de namen van 59 sporters doorgegeven. De minister deelde mee dat de samenstelling dezelfde is als de afgelopen vijf jaren.

Dogojo vindt het erg, dat Assembleeleden die met een telefoontje de juiste informatie konden krijgen, hebben verkondigd dat 34 personen zijn gaan 'chillen en shoppen' op staatskosten in Bolivia. Deze uitspraken zijn volgens de bewindsvrouwe niet gebaseerd op feiten, maar op aannames. De mensen hebben het van horen zeggen en van telefoontjes.

De delegatie bestaat uit sporters, coaches, medisch team, logistiek, verslaggevers en een coördinatieteam. De samenstelling van de delegatie is gedaan op basis van stichting Schoolsport en de task force Sport. De minister heeft een lijst met namen overhandigd aan De Nationale Assemblee.

De meisjes volleybal en basketbal zijn niet meegegaan, omdat er een groot verschil is in niveau. Dit besluit is door de stichting Schoolsport genomen in overleg met de bonden. Dogojo vindt het niet in de haak dat er onrust is gezaaid terwijl de afvaardiging onderweg was naar Bolivia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten