donderdag 7 december 2017

Stakende IMEAO-leerkrachten en -leerlingen verwelkomd door politie en zelfs CIVD'ers bij ministerie

BvL-voorzitter Valies voor dichte deur; minister Peneux in de Assemblee

Ontevreden onderwijsgevenden naar parlement om bewindsman te spreken


Stakende leerkrachten en leerlingen van de verschillende IMEAO-scholen kregen vanochtend, donderdag 7 december 2017, te doen met extra politie en medewerkers van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) op het terrein van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de Kaffiluddinstraat, aldus de Ware Tijd.

Docenten en studenten uitten hun ontevredenheid over de vernietiging van de structuren binnen de vernieuwing van IMEAO-scholen. Zij vinden dat minister Robert Peneux die structuren kapot slaat.

Terwijl de leerkrachten en leerlingen zich op het terrein van het ministerie verzamelden, stonden drie geüniformeerde politieagenten en twee CIVD'ers voor de ingang. Op het moment dat voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren (BvL) zei, dat hij zich met een delegatie van leerlingen en docenten zou begeven naar het secretariaat van de minister, kwamen nog zes geüniformeerde politieagenten tevoorschijn. Zij versperden de toegang tot het ministerie.

Uiteindelijk mocht Valies met een student naar binnen. De voorzitter kreeg van beleidsadviseur Michael Watson te horen, dat de minister zich niet in het gebouw bevindt, maar in De Nationale Assemblee (DNA). De groep heeft besloten om naar DNA te trekken om daar de minister te spreken. Bij het parlement wacht een aantal agenten op de groep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten