donderdag 7 december 2017

Geen massale steun voor vreedzame manifestatie 15 vakbonden van Solidaridat Sindikal op Curaçao

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Vicevoorzitter Isei van Sitkom roept UTS-medewerkers op om hun gezicht te laten zien


De manifestatie van de 15 vakbonden Solidaridat Sindikal heeft gisteren niet de massale steun gekregen waartoe de leiders van de bonden hadden opgeroepen. Gisteravond rond half zeven riep Cedrik Isei, vicevoorzitter van Sitkom, de medewerkers van UTS op om vanaf nu wél hun gezicht te laten zien bij de acties op het Wilhelminaplein. Dit bericht vandaag, donderdag 7 december 2017, het Antilliaans Dagblad.

'Vandaag heb ik niet veel van mijn collega’s gezien', zei Isei. 'Ik roep jullie op om naar buiten te komen. Verdedig je baan! Ik verwacht jullie vanavond hier bij PWFC en morgen op het Wilhelminaplein.'

Verschillende vakbondsleiders deden gisteren gedurende de dag ook al een dergelijke oproep en vroegen hun achterban naar Punda te komen. Op het hoogtepunt waren naar schatting een paar honderd demonstranten op de been.

Aan het einde van de middag verplaatsten de actievoerders zich naar het vakbondsgebouw van vakbond PWFC (Petroleum Workers Federation of Curaçao) bij Post 5 aan de Schottegatweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten