donderdag 7 december 2017

Acties van de 15 vakbonden op Curaçao, verbonden als Solidaridat Sindikal, gaan door

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
'De acties zullen in ieder geval harder zijn dan tot nu toe'

Minister-president Rhuggenaath begrijpt niet wat de vakbonden nog willen bereiken


De acties van de 15 vakbonden, verbonden als Solidaridat Sindikal, gaan vandaag, donderdaag 7 december 2017, verder. De demonstranten verzamelden vanochtend om zeven uur bij het vakbondsgebouw van Isla-vakbond PWFC aan de Schottegatweg, aldus het Antilliaans Dagblad.

Wat er precies gaat gebeuren hield het actiecomité gisteravond nog geheim. Dat zou vanochtend pas bekendgemaakt worden. Het actiecomité heeft een strategie bepaald - Plan C - en zal vanochtend instructies geven aan de vakbondsleiders.

Maar, de acties zullen in ieder geval harder zijn dan tot nu toe, zei Alex Molina van het comité gisteravond in een uitzending van Telenotisia.

De vakbonden hopen dat vandaag meer mensen dan gisteren gehoor geven aan de oproep om te demonstreren, want van een massale opkomst was geen sprake. 'We roepen niet alleen onze leden maar alle werknemers op om naar het PWFC-gebouw te komen. We gaan door met de strijd', zei Molina.

Minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) zei in een uitzending van TV Direct niet te begrijpen wat de vakbonden nog willen bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten