vrijdag 15 mei 2020

Leerlingen funderend onderwijs op Curaçao kunnen vanaf 1 juni weer naar school

Premier Rhuggenaath: 'Digitaal onderwijs is mogelijk'


Leerlingen in het funderend onderwijs (fo) kunnen vanaf 1 juni weer naar school. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft daartoe besloten na intensief overleg met de schoolbesturen. Dat zei premier Eugene Rhuggenaath gisteren tijdens de persconferentie van de regering, aldus vandaag, vrijdag 15 mei 2020, het Antilliaans Dagblad

Rhuggenaath is tevens minister van OWCS. 'We hebben ervoor gekozen, dat alle fo-scholen op dezelfde dag opengaan, onder andere om de onrust weg te nemen bij ouders en leerlingen.'

Het gaat om alle door de overheid gesubsidieerde scholen. Maandag gaan de scholen van het middelbaar onderwijs open, maar alleen voor de examenklassen: VWO-6, HAVO-5, VSBO-4 en het laatste jaar van het sbo. Ook hbo-opleidingen en universiteiten kunnen studenten ontvangen die tentamens en examens moeten afleggen. Het centraal examen voor de middelbare scholen gaat dit jaar niet door.

De leerlingen sluiten het laatste jaar af op basis van het programma toetsing en afsluiting. Wie niet in een keer slaagt voor VWO, HAVO of VSBO, krijgt een herkansing en mag het resultaat verbeteren met een herkansing in twee vakken. Voor het sbo geldt een aangepast programma, afgestemd op elke leerling in het laatste jaar, wat betreft vakken en deelcertificaten. De scholen zelf zullen de examenleerlingen informeren over de exacte openingsdata en lesroosters.

Volgens Wladimir Kleinmoedig, interim-directeur Onderwijs bij het ministerie, heeft de Nederlandse Onderwijs-minister Ingrid van Engelshoven in antwoord op vragen van het ministerie laten weten, dat de Curaçaose diploma’s hun waarde behouden voor vervolgopleidingen in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten