vrijdag 15 mei 2020

First Lady Suriname ontkent rol bij diamantroof

Uitspraak Kort Geding in zaak First Lady tegen Blokland op 27 mei 


Het Kort Geding dat is aangespannen door de vrouw van de president van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring tegen Dini Blokland (Ma Dini), die de first lady via social media beschuldigde van betrokkenheid bij een diamantroof, diende vandaag, vrijdag 15 mei 2020, bij de rechtbank Amsterdam.

Een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van 80 miljoen dollar zou zijn gestolen. Volgens de in Nederland woonachtige Blokland zou Ingrid Bouterse de diamant hebben verkocht in Dubai. Ingrid Bouterse noemt de beschuldiging ’belachelijk’ en spande het Kort Geding aan tegen Blokland.

Tijdens de zitting beweerde de advocaat van Dini Blokland, dat er achter het Kort Geding van Ingrid Bouterse een politiek belang zou schuilen. Over 10 dagen zijn er namelijk verkiezingen in Suriname.

De advocaat van de First Lady, mr. Aroon Gonesh, reageerde hierop in felle bewoordingen en gaf aan dat partijpolitieke zaken in deze zaak absoluut niet centraal staan. Centraal staan alleen de ernstige beschuldigingen van Blokland aan het adres van de First Lady, aldus Gonesh.

De uitspraak volgt woensdag 27 mei.









(Suriname Mirror/De Telegraaf/Twitter/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten