vrijdag 15 mei 2020

Deskundigen in Mexico vermoeden dat werkelijke aantal coronavirus gevallen 17x hoger is dan officiële meldingen

(Bron foto: Twitter)
Mexico had 13 mei 38.000 coronavirus- infecties gemeld en bijna 4.000 doden


De Mexicaanse regering heeft gezegd, dat het veronderstelt dat het werkelijke aantal gevallen van coronavirus in het land acht keer hoger is dan wat officieel wordt gemeld, maar deskundigen zijn van mening dat het werkelijke aantal gevallen 17 keer zo hoog zou kunnen zijn, meldt Vox

Mexico heeft sinds woensdag 38.000 coronavirusinfecties gemeld en bijna 4.000 doden.

Directeuren van begraafplaatsen, burgemeesters, artsen en voormalige functionarissen hebben gezegd dat ze sterfgevallen hebben gemeld die niet zijn weerspiegeld in die van de regering; de burgemeester van Chimalhuacán vertelde Al Jazeera, dat de stad 87 coronavirussterfgevallen had, maar de regering 'telde 24 doden'.




Het is onduidelijk of de discrepantie het gevolg is van inefficiëntie of dat de cijfers opzettelijk worden verlaagd, merkt Vox op.

'Als Mexico ergens goed in is, dan is dat het verbergen van cijfers', zei dr. Laurie Ann Ximénez-Fyvie van de Universidad Nacional Autónoma de México. El País meldt dat Mexico, dat een laag testpercentage heeft, waarschijnlijk tussen de 620.000 en 730.000 Covid-19-gevallen heeft. 'We weten niet eens wie de zieke mensen zijn en we weten niet waar ze zijn', zei Ximénez-Fyvie.



De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador is bekritiseerd vanwege zijn reactie op het coronavirus en ervan beschuldigd het niet serieus te nemen. Eind maart reisde hij naar verschillende steden en ontmoette hij supporters, waarbij hij zelfs de hand schudde van de moeder van de veroordeelde drugsbaron Joaquin 'El Chapo' Guzman in Badiraguato.

(Suriname Mirror/The Yucatan Times/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten