vrijdag 15 mei 2020

Costa Rica meldt achtste dode als gevolg van Covid-19 Coronavirus

75-Jarige man die op 8 april positief was getest op Covid-19 overlijdt 13 mei

Alle acht mensen die zijn overleden aan Covid-19 zijn mannen in de leeftijd van 45 tot 85 jaar


Een 75-jarige man die op 8 april positief was getest op Covid-19 is de achtste geregistreerde dode in het land als gevolg van Covid-19. De man werd op 8 april in het ziekenhuis opgenomen en werd op 14 april overgebracht naar de intensive care, hij had op 7 mei negatief getest op het virus, maar stierf helaas op woensdag 13 mei 2020.

Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat hij, naast zijn hoge leeftijd, hoge bloeddruk had en 17 jaar geleden een hartoperatie had ondergaan.

Alle acht mensen die in Costa Rica zijn overleden aan Covid-19 zijn mannen in de leeftijd van 45 tot 85 jaar. Tot 13 mei registreerde het land 815 bevestigde gevallen van Covid-19, waarvan 527 patiënten al zijn hersteld. 19 Mensen blijven in het ziekenhuis, waarvan 5 op de intensive care met een leeftijd variërend van 53 tot 75 jaar. In totaal testten 11.764 mensen negatief.

Op 12 mei registreerde het land 4 nieuwe gevallen, terwijl op 13 mei het aantal nieuwe gevallen steeg tot 11, deze trend van lage dagelijkse gevallen hield de afgelopen weken aan.

Het land heeft zijn controle aan de grenzen versterkt en alle vervoerders getest voordat ze het land binnen mochten. Tot dusver hebben 19 Midden-Amerikaanse chauffeurs positief getest en daarom is hun toegang tot het land geweigerd.

Daniel Salas, minister van Volksgezondheid, benadrukte het belang van het waar mogelijk behouden van de modaliteit van thuiswerken. Mensen die niet op afstand kunnen werken, moeten alle gouden regels naleven, hun handen goed en constant wassen, sociale afstand nemen, uw gezicht niet aanraken en het gebruik van gezichtsmasker wordt aanbevolen op openbare plaatsen zoals bussen of tijdens vergaderingen die langer dan 15 duren minuten.

(Suriname Mirror/The Costa Rica Star)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten