zondag 29 maart 2020

Vicepresident Adhin: 'Proces naar verkiezingen van 25 mei vindt normaal voortgang'

Kandidaat- stelling vindt donderdag 9 april plaats in alle tien kiesdistricten


Het proces naar de verkiezingen van 25 mei vindt normaal voortgang. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin gisteren, zaterdag 28 maart 2020, tijdens de Covid-19 update persconferentie van de autoriteiten, aldus Starnieuws. 

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost deed mededelingen over de kandidaatstelling die donderdag 9 april zal plaatsvinden in alle tien kiesdistricten tegelijk. Met de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen, zullen nadere afspraken gemaakt worden over het tijdstip van de indiening van de kandidatenlijsten.

Vicepresident Adhin legde uit, dat essentiële bijeenkomsten, waarbij een samenscholing is van meer dan tien personen, normaal voortgang zullen vinden. Wel moet de 2 meter afstand van elkaar in acht worden genomen. Dit samenscholingsverbod geldt niet voor de regering, De Nationale Assemblee en essentiële organen. Zo moeten de hoofdstembureaus en andere verkiezingsorganen bijeenkomen voor de voortgang van het verkiezingsproces. De hoofdstembureaus van de verschillende districten moeten voorbereidingen treffen voor de komende verkiezingen.

Bij wet is de kandidaatstelling op 9 april vastgesteld. Vanaf maandag zullen de politieke partijen uitgenodigd worden voor de dag van de kandidaatstelling, deelde Nerkust mee. Hij deed een beroep op de deelnemende politieke partijen om zich te houden aan de afspraken die hoofdstembureaus met hen zullen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten