zondag 29 maart 2020

Ook jeugdige arrestanten bij Opa Doeli mogen alleen op zon- en feestdagen voeding van buiten ontvangen

Ouders c.q. verzorgers jeugdige arrestanten mogen niet meer dagelijks voeding en/of kleding bezorgen


Zoals al gold voor volwassen arrestanten zal nu ook met ingang van maandag voor de jeugdige arrestanten, die ingesloten zijn in het cellenhuis van Opa Doeli, gelden dat alleen op zon- en feestdagen voeding van buiten zal worden toegelaten. In verband met de uitbraak van het Coronavirus c.q. Covid-19 heeft de leiding van het Korps Politie Suriname deze interventiemaatregel getroffen, aldus zondag 29 maart 2020 het Dagblad Suriname. 

Ouders c.q. verzorgers van de jeugdige arrestanten mogen niet meer dagelijks voeding en/of kleding bezorgen.

Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de afdeling Voorlichting van het korps zegt, dat deze interventiemaatregel is getroffen voor de veiligheid van een ieder. 'Wij moeten zaken serieus aanpakken om geen slachtoffers van Covid-19 meer te hebben. Er zal alleen op de zon- en feestdagen voeding en kleding worden toegelaten voor de arrestanten.'

Ook mogen de arrestanten geen bezoek meer krijgen. Dat was eerder afgekondigd. Sinds vrijdag worden arrestanten, die op de rol staan om voorgeleid te worden, telefonisch gehoord. Dit geschied op het politiebureau waar de arrestant is ingesloten. Er wordt gebeld naar het parket of de rechter-commissaris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten