zondag 29 maart 2020

Bedrijven kunnen online aanvraag doen voor vrijstelling avondklok

Aanvragen worden verwerkt door het NCCR


Bedrijven die tijdens de avondklok van 20.00 uur tot 06.00 uur werkzaamheden moeten verrichten, kunnen online een aanvraag doen voor vrijstelling. De aanvragen worden verwerkt door het NCCR, Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing. De werkzaamheden zijn in volle gang, aldus Starnieuws zondagmiddag 29 maart 2020. 

Zaterdag hebben vicepresident Ashwin Adhin en luitenant-kolonel Danielle Veira, directrice van Nationale Veiligheid, tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19 Managementteam, meegedeeld dat voortgang van de productie belangrijk is.

Alle bedrijven die aanvragen indienen, krijgen na goedkeuring door het Covid-19 Managementteam, een brief. Veira zegt, dat de brief getekend moet zijn door de directie van het bedrijf of de afdeling Personeelszaken. Verder moet de brief ook voorzien zijn van een handtekening van het Managementteam, anders is deze ongeldig. Het gaat om een eenduidige brief voor alle bedrijven.

Eerder hadden journalisten te horen gekregen, dat hun pasje verstrekt door het bedrijf, voldoende is om op straat te gaan tijdens de avondklok. Voor journalisten en camerapersonen geldt, dat ze elk moment de straat op moeten als er ergens een calamiteit gaande is. Ook drukkers van de kranten, layout-medewerkers, technici en distributeurs moeten 's avonds doorwerken. Verschillende media moeten vanavond gewoon aan hrt werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten