zondag 29 maart 2020

Militairen waarschuwen, bedreigen en intimideren bevolking op Facebook om niet op straat te gaan...

Autoriteiten worden opgeroepen de militairen in kwestie op het matje te roepen


Met ingang van vandaag, zondag 29 maart 2020, wordt gedurende14 dagen een avondklok ingevoerd van acht uur ’s avonds tot zes uur 's ochtends. Op Facebook hebben nu diverse militairen, na de aankondiging van de avondklok door president Desi Bouterse, foto’s geplaatst waarin zij te zien zijn met een wapen of legervoertuig. Ze waarschuwen, bedreigen en intimideren de bevolking om niet op straat te gaan, zo bericht Waterkant.net

'Wo wiep oenoe, je gaat zien waar je gaat belanden en als je wil mag je op straat gaan', is een van de misplaatste intimidaties en bedreigingen.

De dreigende en intimiderende taal is bij velen niet in goede aarde gevallen. Velen vinden het onvoorstelbaar dat bepaalde militairen zich zo opstellen. 'Waar militairen de gemeenschap op het hart moeten drukken om thuis te blijven, zitten ze met een wapen in hun hand mensen te bedreigen en te intimideren om toch over straat te gaan. Is toch niet normaal', vraagt een activist zich af.

Verschillende maatschappelijke groepen en organisaties hebben ook hun ongenoegen geuit na het zien van de foto’s en de teksten. Zij vinden het ongepast en doen een beroep op de autoriteiten om de militairen in kwestie spoedig op het matje te roepen.

Inmiddels:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten