zaterdag 28 maart 2020

Paraguay handhaaft volledige lock down tot 12 april

(Bron foto: Reuters)
In Paraguay drie mensen gestorven aan coronavirus en nu 56 gevallen bevestigd


De president van Paraguay, Mario Abdo Benitez, bevestigde zaterdag dat het Latijns-Amerikaanse land tot 12 april de volledige lock down zal handhaven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

'Na naar de argumenten van alle sectoren te hebben geluisterd. Ik heb besloten om tot 12 april volledig geïsoleerd te blijven', zei de president op Twitter. 'Ik vraag iedereen om meer inspanningen! Laten we solidair blijven met ons gezondheidssysteem', voegde de president toe.



De verlenging van het totale isolement, dat werd uitgeroepen op dezelfde dag dat de eerste coronavirus gerelateerde dode op 20 maart werd vastgesteld, werd vanmorgen, zaterdag 28 maart 2020, door de president ondertekend. Het isolement zou vandaag middernacht eindigen als de president de verlenging niet had ondertekend.

In Paraguay zijn drie mensen gestorven aan coronavirus, terwijl tot dusver in totaal 56 gevallen en 1 herstel zijn bevestigd, volgens de gegevens die zijn verzameld door de in de VS gevestigde Johns Hopkins University.

(De Surinaamse Courant/paraguay.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten