zondag 29 maart 2020

Nog steeds niet die ene wisselkoers na van kracht zijnde 'valutawet'

Op basis van de wet mogen er geen verschillende wisselkoersen meer zijn


Starnieuws schrijft vandaag, zondag 29 maart 2020, dat ondanks de aanname en inwerkingtreding van de 'valutawet' nog steeds slechts één wisselkoers niet is gerealiseerd. 

De koers die door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) formeel is vastgesteld, is voor de opkoop Srd 7,39 en en verkoop Srd 7,52 voor de Amerikaanse dollar. Deze koers wordt onder andere gehanteerd voor brandstof en de import van medicamenten.

In de nieuwe wet staat dat voor alle geldtransacties de wisselkoers geldt, zoals die bij beschikking van de bank is vastgesteld en door haar bekendgemaakt.

Op instructies van de CBvS mogen cambio's Amerikaanse dollars opkopen voor Srd 8,50 en de euro voor Srd 9. De banken mogen valuta-transacties tot Srd 10,40 doen. Diverse banken hebben transacties afgesloten op Srd 10 voor de Amerikaanse dollar.

Volgens Starnieuws wordt komende week duidelijk wat de uniforme wisselkoers zal zijn. Op basis van de wet mogen er geen verschillende wisselkoersen zijn. De koers wordt bepaald door de CBvS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten