zondag 29 maart 2020

SLM voert testvluchten uit met haar 'nieuwe' Boeing 777-200

Twee test-/trainingsvluchten uitgevoerd zondag 29 maart



Waterkant.net bericht zondag 29 maart 2020, dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) die dag voor de eerste keer, sinds de aankomst van de voor haar nieuwe Boeing 777-200 in december 2019, enkele vluchten heeft uitgevoerd met het toestel. 

Het zou gaan om testvluchten en tegelijkertijd trainingsvluchten voor de crew. Er zouden twee vluchten zijn gemaakt, een rond 11.15 uur  en de andere rond 13.30 uur.

Het vliegtuig steeg op vanaf de Johan Adolf Pengelluchthaven. De ‘nieuwe’ Boeing 777-200 is sinds december 2019 in Suriname, maar kan nog niet ingezet worden, omdat het zogenoemde ETOPS-certificeringstraject (Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards - Nederlands: prestatiestandaarden voor tweemotorige vliegtuigen met een vergroot bereik) nog niet is afgerond.


In januari werd de staart van het vliegtuig voorzien van een zogenoemd bosthema. SLM’s nieuwe thematisering van het vliegtuig vloeit voort uit een samenwerking met Forest93, waarbij partijen ook buiten landsgrenzen willen helpen uitdragen dat Suriname een natuurrijk land is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten