zondag 29 maart 2020

Mijnbouwbedrijf BHP zet $ 8 miljoen in voor de strijd van Chili tegen Covid-19

(Bron foto: BHP)
BHP wil testcapaciteit van gezinsgezond- heidszorgcentra in aantal steden vergroten


BHP Group lanceerde zaterdag 28 maart 2020 een plan van $ 8 miljoen gericht op het helpen verminderen van de verspreiding van Covid-19 in Chili. BHP (oude naam: BHP Billiton) is het mijnbouwbedrijf dat in 2001 ontstond door de fusie van het Australische Broken Hill Proprietary en het Britse Billiton. Daarbij werd het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld gevormd.


BHP exploiteert de kopermijn Escondida, de grootste ter wereld, en de Pampa Norte-mijn, die uit twee operaties bestaat, Spence en Cerro Colorado. Beide complexen bevinden zich in de noordelijke Atacama-woestijn, maar Escondida en Spence bevinden zich in de regio Antofagasta, terwijl Cerro Colorado in de regio Tarapacá ligt.

Een week geleden kondigde het bedrijf aan, dat het had besloten aannemers gedurende 15 dagen uit te sluiten van haar Chileense activiteiten, in een poging de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.


Maar, aangezien het aantal bevestigde gevallen blijft toenemen en zondag 29 maart het aantal van 2.139 heeft bereikt, waaronder zeven doden, besloot BHP om de krachten te bundelen met de medische faculteit van de Universidad Católica met als doel de testcapaciteit van gezinsgezondheidszorgcentra in het zuidoosten van Santiago te vergroten, de Región Metropolitana, evenals in Antofagasta en Tarapacá.

In een persbericht zegt het bedrijf, dat het plan een programma voor vroege detectie omvat met 150.000 snelle tests die in 24 uur resultaten kunnen opleveren, 10 eenheden voor bemonstering en mobiele tenten en permanente eenheden; de uitbreiding van de laboratoriumcapaciteit, inclusief de aankoop van nieuwe analyseapparatuur om de snelheid voor verwerkingstests te maximaliseren; gemeenschapstoezicht voor gevallen die positief testen en hun contacten, iets dat zal gebeuren via primaire aandachtscentra en telegeneeskunde; en een 24/7 callcenter voor het identificeren van potentiële gevallen.

'Bovendien zal BHP een programma implementeren ter ondersteuning van gemeenschappen en kwetsbare groepen met een hoog risico in de regio's waar het bedrijf actief is, Antofagasta en Tarapacá', luidt het communiqué. 'Dit zal de levering van voorraden, sanering van openbare ruimtes, gebieden voor het isoleren van potentiële gevallen en ondersteuning van het staatsnetwerk mogelijk maken om de medische rondes, voorraden en behandeling voor mensen met een hoog risico te vergroten.'

(De Surinaamse Courant/Mining.com/Twitter/RadioAgricultura)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten