dinsdag 24 maart 2020

President Bouterse draait ontheffing onder-directrice Onderwijs, Muriel Hoepel, terug

'Niet gebleken is dat onder-directrice belang van de dienst geschaad heeft'


De ontheffing van onder-directrice Onderwijs is teruggedraaid door president Desi Bouterse. Hiervoor had het stafcollectief en de personeelsbond bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur actie gevoerd, onder coördinatie van de Algemene Bond Overheidspersoneel en de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), zo bericht Starnieuws dinsdagavond 24 maart 2020.

De bonden ontvingen dinsdag 24 maart 2020 bericht, dat de gewraakte ontheffing is ingetrokken door Bouterse. De actie is nu opgeschort.

Minister Lilian Ferrier had toegezegd dat de ontheffing zou worden voorgelegd aan de Raad van Ministers ter heroverweging. Zij heeft zich niet aan de toezegging gehouden en ook de verwachte intrekking van de ontheffing bleef uit. Vanaf gisteren was het noodzakelijk de acties te hervatten en hebben de bonden via de COL, de interventie van de president ingeroepen.

De rancune van de minister, het gevoel van onbehagen bij en de vertroebeling van de arbeidsrust onder de medewerkers bij het ministerie namen met de dag toe, zegt de bond in een persbericht.

Guillaume Ethard van het Staf Collectief zegt, dat dit resultaat niet mogelijk zou zijn zonder de gedemonstreerde saamhorigheid van de medewerkers van dit ministerie.

Als een van de overwegingen in de intrekkingsresolutie geldt, dat niet gebleken is dat de onder-directrice het belang van de dienst geschaad heeft. Deze beweringen had de minister wel vermeld als reden van de onterechte ontheffing. Het blijkt ook, dat de minister bij de ontheffing voorbij is gegaan aan de voorgeschreven procedure.

De vakbonden wijzen erop dat behalve de ontheffing, ook voor andere knellende vraagstukken er aanvaardbare oplossingen gevonden moeten worden, te weten: De heersende dreigementen tegen stafambtenaren vanuit de leiding van het ministerie;
Duidelijkheid over de positieverbetering van medewerkers op het ministerie; Duidelijkheid over het organogram waarmee gewerkt moet worden; Duidelijkheid over communicatie procedures, communicatiestructuren binnen het ministerie;
Duidelijkheid over de wet Onderwijs.

Met de nieuwe situatie verwachten de bonden en het Staf Collectief dat in gemeen overleg aanvaardbare oplossingen worden gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten