dinsdag 24 maart 2020

Amerikaanse Eastern Airlines vliegt in Suriname gestrande Amerikanen naar Miami, Florida

Het gaat om een commercieel uitgevoerde directe chartervlucht 


Vanuit de VS wordt morgen een speciale chartervlucht uitgevoerd om Amerikaanse staatsburgers, die vanwege de lock down in Suriname zijn gestrand en naar hun land terug willen, naar Miami, Florida, te vliegen. 

Eastern Airlines, een privébedrijf, heeft toestemming van de Surinaamse regering om een repatriëringsvlucht uit te voeren voor Amerikaanse staatsburgers die het land willen verlaten, meldt de Amerikaanse ambassade vandaag, dinsdag 24 maart 2020, aldus de Ware Tijd.


Deze enkele vlucht naar Miami staat momenteel gepland om Paramaribo te verlaten in de namiddag morgen.


Dit is een commercieel uitgevoerde directe chartervlucht waarvoor passagiers moeten boeken en rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij moeten reserveren. Volledige informatie, inclusief up-to-date vluchtschema, kosten en ticketinformatie, is te vinden op de website van Eastern Airlines, zegt de ambassade.

Personen uit de VS die overwegen terug te keren naar de VS, worden dringend verzocht om reisarrangementen te maken zolang er nog vluchten beschikbaar zijn.

Voor de eigen ingezetenen hebben de autoriteiten intussen al verschillende vluchten laten uitvoeren om deze naar Suriname terug te halen. Zo zijn er al meer dan 200 gestrande passagiers opgehaald uit Miami, Cuba, Curaçao en Trinidad en Aruba.

Momenteel worden voorbereidingen getroffen om ingezeten uit Nederland naar huis terug te brengen. Ook naar Brazilië moeten nog repatriëringsvluchten worden uitgevoerd.

Het Surinaamse luchtruim is vanaf 14 maart vanwege de coronacrisis gesloten voor commerciële vluchten, nadat hier een dag eerder de eerste bevestigde Covid-19-besmetting werd genoteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten