dinsdag 24 maart 2020

PL-leider Somohardjo twijfelt aan oprechtheid Jerry Slijngard

'Al bij al tel ik ongeveer 37, nog geen 100 personen, we hebben de regel niet overtreden'


Pertjajah Luhur (PL) -leider Paul Somohardjo twijfelt aan de oprechtheid van Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) tevens lid van het nationaal managementteam Covid-19. 

Slijngard zei afgelopen week, dat de Pertjajah Luhur onverantwoord gedrag heeft vertoond door naar het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) te gaan met meer dan honderd personen en de nodige tamtam, om zich te registreren voor de verkiezingen van 25 mei.

'We waren geweest met 7 kotomisi-leden, 10 leden van de brassband, 7 of minder mensen van het gamelanorkest, 3 inheemse broeders en 7 tazza-leden van de hindoestanen. Al bij al tel ik ongeveer 37. Dus nog geen 100 personen. Dus we hebben de regel niet overtreden', zei Somohardjo zaterdag op een persconferentie, aldus het Dagblad Suriname vandaag, dinsdag 24 maart 2020.

In het gebouw heeft de PL zich ook aan de regels van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) gehouden met het aantal van ongeveer 45.

'De leiding van het CHS heeft geen enkele op- en aanmerkingen gemaakt. We hebben ook voorzorgmaatregelen getroffen. We hadden zelf water gebracht met alle benodigdheden om je hand schoon te houden. Dus wat ons betreft hebben we de regel niet overtreden', aldus Somohardjo.

Hij vindt dat Slijngard selectief bezig is geweest in zijn opmerkingen, terwijl De Nationale Assemblee (DNA) in haar vergaderzaal het aantal van 100 met de 51 DNA-leden, 17 ministers en alle medewerkers ruim overschrijdt. 'Waarom grijp je daar niet in? Laat hij DNA aanpakken. Laat hij die lange rijen bij Chotelal aanpakken', aldus Somohardjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten