dinsdag 24 maart 2020

Bedrijven sluiten ook deuren ter ondersteuning banken

VSB en ASFA bereiden rechtszaak voor om omstreden wet van tafel te vegen


Bedrijven zullen morgen hun deuren sluiten om de actie van de banken te ondersteunen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben dit besluit genomen, zo meldt Starnieuws vanmiddag, dinsdag 24 maart 2020. 


De VSB en ASFA hebben eerder al kenbaar gemaakt, dat de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren veel rechtsonzekerheid en willekeur met zich meebrengt. Net als door de Surinaamse Bankiersvereniging is gedaan, is de president gevraagd om de wet niet af te kondigen. Terwijl er gesproken werd, had president Desi Bouterse zijn handtekening al onder de wet gezet. De wet is vandaag in werking getreden.

De VSB en ASFA hebben een dag nodig om de gang naar de rechter voor te bereiden. Daarom sluiten ze hun bedrijven. Dit betekent, dat Fernandes ook geen brood zal bakken. Het bedrijfsleven vindt dat een duidelijk signaal belangrijker is in dit stadium. Daarom gaan de deuren van de bedrijven dicht.

De bankstaking is op advies van de Surinaamse Bankiersvereniging. Nagenoeg alle banken doen mee aan deze actie. Salarissen zullen wel worden verwerkt. Ook de ATM's zijn voorlopig nog in werking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten