dinsdag 24 maart 2020

Colombia heeft meer dan 300 bevestigde gevallen van Covid-19

Colombia tot 13 april in verplichte preventieve isolatie


Het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid (Ministerio de Salud) heeft nog 29 gevallen van Covid-19 bevestigd, in totaal 306. Zes patiënten herstelden en het dodental blijft op drie staan, verklaarde het ministerie vandaag, dinsdag 24 maart 2020.


Colombia komt van vandaag tot 13 april in verplichte preventieve isolatie terecht als onderdeel van de maatregelen die worden uitgevoerd te midden van de gezondheidscrisis veroorzaakt door het coronavirus. In die zin is het vrije verkeer van mensen en voertuigen op het nationale grondgebied, om isolatie te bewerkstelligen, volledig beperkt, behalve dat het volgens informatie het recht op leven, gezondheid en overleven van de inwoners van het land wil garanderen.

President Ivan Duque heeft op 19 maart aangekondigd, dat alle internationale vluchten naar het land zullen worden geschorst.


Vanaf 23 maart zijn alle internationale vluchten voor een periode van 30 dagen verboden, zei de president.

Alle volwassenen ouder dan 70 jaar moeten tot 31 mei thuis blijven, behalve om consumptiegoederen en basisproducten te kopen, gezondheidsdiensten te gebruiken, medicijnen te kopen en toegang te krijgen tot financiële diensten, zei hij.

Op 17 maart heeft Duque de noodtoestand afgekondigd en economische maatregelen aangekondigd om de pandemie te bestrijden.

(De Surinaamse Courant/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten