dinsdag 24 maart 2020

Bankwereld deels op slot: Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo, Surichange en Hakrinbank sluiten de deuren

De Volkscredietbank is woensdag 25 gewoon open


Uit protest tegen de nieuwe controversiële Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren hebben commerciële banken vandaag, dinsdag 24 maart 2020, hun deuren gesloten. Dit berichten lokale media.

In eerste instantie had de vakbond bij de Hakrinbank haar leden opgeroepen de werkplek onmiddellijk te verlaten. In het weekend had de Surinaamse Bankiersvereniging zich al gebogen over een volledige lamlegging van de dienstverlening. Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank sloten hun deuren, nadat de Bankiersvereniging het advies had gegeven om te sluiten.



C-47-voorzitter Robby Berenstein zegt, dat de Volkscredietbank morgen op slot gaat. Maar, dat is niet het geval:


De omstreden Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren stuit op fel protest van bankiers, het bedrijfsleven, de verzekeringssector en de vakbeweging. Ook oppositiepartijen zijn ertegen.

Volgens deze organisaties zal de nieuwe wet desastreuze gevolgen hebben voor de samenleving. Het wordt niet uitgesloten dat de sluiting deze hele week zal duren.

Intussen zijn de banken en vakorganisaties bezig juridische stappen voor te bereiden om de uitvoering van de gewraakte wet te stuiten. Vooralsnog is onduidelijk of ATM-machines bevoorraad zullen worden, mochten die tijdens de banksluiting leeg raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten