dinsdag 24 maart 2020

Politie Brazilië creëert met helikopter 'zandstorm' op mensen op Galheta-strand in de stad Florianopolis te verwijderen

Staat Santa Catarina heeft eigen verbod samen- scholing in openbare ruimtes zoals stranden vanwege Covid-19


De Braziliaanse politie vloog met een helikopter over een strand om een ​​zandstorm te creëren en daarmee zonaanbidders die de coronavirus-maatregelen negeerden, weg te jagen. 

De politie vloog het toestel over het Galheta-strand in de stad Florianopolis en wierp daardoor zand op naar mensen die op het strand zaten.

De helikopter landde later nabij het strand waar agenten in discussie gingen met de laatst overgebleven dtrandbezoekers die de boodschap nog steeds niet hadden begrepen.

De Braziliaanse regering heeft nog geen nationale lock down opgelegd, maar de staat Santa Catarina, waaronder Florianopolis valt, heeft een eigen verbod op samenscholing in openbare ruimtes, zoals stranden, ingesteld.


De politie vertelde lokale media, dat de meeste strandgangers na de vlucht het toneel verlieten, maar sommigen waren er nog steeds toen ze terugkeerden, waardoor ze gedwongen werden dicht bij het strand te landen en hen vervolgens te vertellen te vertrekken.

Volgens bronnen bij de politie worden de vluchten de komende dagen  voortgezet.


De regering van Santa Catarina heeft op 17 maart de noodtoestand uitgeroepen, waarbij het mensen in grote groepen wordt verboden samen te komen en alle openbare evenementen worden geannuleerd.

Ondertussen dwingen georganiseerde misdaadbendes hun eigen coronavirus-maatregelen in Rio de Janeiro af, door mensen te bevelen een avondklok te gehoorzamen. Dreigende berichten die in de beruchte favela's van de stad circuleren, waarschuwen dat gangsters mensen zullen leren om een avondklok vanaf acht uur te 'respecteren', zeggen Braziliaanse media.

'Let op alle inwoners van Rio das Pedras, Muzema en Tijuquinha! Avondklok vanaf 20.00 uur vandaag. Wie na deze tijd op straat wordt gezien, zal de volgende leren respecteren', luidt een bericht van de gangsters. Een ander bericht zegt volgens nieuwswebsite G1: 'We willen het beste voor de bevolking. Als de overheid het niet kan repareren, lost de georganiseerde misdaad het op.'



(De Surinaamse Courant/G1.Globo/Daily Mail/YouTube/Portalt5/Twitter/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten