vrijdag 1 november 2019

Verklaring gezamenlijke oppositie: 'Wijziging Wet op de Staatsschuld politieke interventie om lopend strafrechtelijke onderzoek te stoppen'

'Oppositionele partijen zullen geen quorum verlenen aan DNA-vergadering' 


'De initiatiefwet inzake wijziging van de Wet op de Staatsschuld is een wet, die een politieke interventie is om een lopend strafrechtelijke onderzoek te stoppen. Het is een wet, die niet het algemeen belang dient en de dagelijkse problemen van de samenleving niet zal oplossen. 

Door de goedkeuring van de wet zal de financiële chaos en de macht van de minister worden vergroot. Deze wet geniet geen draagvlak van brede lagen van de samenleving en druist in tegen de vrede en rechtszekerheid. 

Er is een petitie ingediend om de behandeling stop te zetten en de initiatiefwet in te trekken. 

De oppositionele partijen zullen geen quorum verlenen aan de vergadering van DNA (De Nationale Assemblee), waarbij deze wet behandeld wordt. Indien de coalitie op eigen kracht qorum kan opbrengen zal de oppositie wel deelnemen aan de debatten, met als doel, de goedkeuring te voorkomen. 

De oppositie bedankt de samenleving voor haar ondersteuning en blijft onverschrokken de belangen van de natie te verdedigen. 

De oppositiepartijen in DNA Paramaribo, 
1 november 2019'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten