vrijdag 1 november 2019

Quorum halen lastig voor hervatting vergadering Assemblee over wijziging Wet op de Staatsschuld

Assembleelid Linga (NDP) onvindbaar voor de partij

Hij zou al enige tijd ontevreden zijn over de gang van zaken binnen de partij...


De vergadering van De Nationale Assemblee over de wijziging van de Wet op de Staatsschuld, begon pas rond vier uur vanmiddag, vrijdag 1 november 2019, terwijl de vergadering om twaalf uur had moeten beginnen. 

25 Assembleeleden hadden de presentielijst getekend.

Van de NDP zijn de leden Jennifer Geerlings-Simons, Roché Hopkinson, Rachied Doekhie en Patrick Kensenhuis uitlandig. Starnieuws schrijft vernomen te hebben, dat Erwin Linga sinds gisteravond verdwenen is uit de vergadering en niet te vinden is voor de NDP. Hij is al enige tijd ontevreden over de gang van zaken binnen de partij.

Naast 21 leden van de NDP hebben William Waidoe, Raymond Sapoen, Rudolf Zeeman en Celsius Waterberg de presentielijst getekend.

De oppositionele partijen werken niet mee aan de totstandkoming van de vergadering. Zij zijn tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld.

Diepakkoemar Chitan, die in Guyana is, zou met spoed gehaald worden naar Suriname. Kensenhuis was in Nederland, vanuit China, en is ook onderweg naar Suriname.

De coalitie is vast van plan de vergadering vandaag voort te zetten en af te ronden. Vanochtend vroeg moest de vergadering worden verdaagd, mede omdat er geen quorum zou zijn geweest bij de stemming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten