vrijdag 1 november 2019

Controlewerkzaamheden van BOG in Coronie

(Bron foto: BIC Coronie)
Vervallen producten in winkels aangetroffen....


De afdeling Bestuur der Ressorten en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) hebben vandaag, vrijdag 1 november 2019, controlewerkzaamheden verricht. De controlewerkzaamheden werden gedaan bij verschillende winkels en de drie eethuisjes te Revopark in het district Coronie, aldus bericht het Burger Informatiecentrum (BIC) Coronie.

De vergunninghouders moesten hun bescheiden overleggen waaronder een medische verklaring en winkelvergunning. Bij controle is gebleken, dat er vervallen producten ter verkoop werden aangeboden. Al deze producten werden ter plekke vernietigd. Daarnaast voldoet het magazijn van één van de vergunninghouders niet aan de vereiste voorwaarden. Er is geen plafond en het magazijn moet geordend worden.

In de koelkast van een van de winkels wordt geen onderscheid gemaakt tussen vleeswaren en frisdranken. De rekken en muren zitten vol stof. Vanwege de onhygiënische situatie en de vervallen producten die aangetroffen zijn, heeft de winkeleigenaar drie dagen de tijd om al deze zaken in orde te maken.

Het BOG heeft de drie eethuisjes geadviseerd om een grote vetput te bouwen, om gezamenlijk gebruik van te maken. Voor de houtskoolverwerkers zal samen met districtscommissaris Remi Tarnadi naar oplossingsmodellen gekeken worden, zodat de gemeenschap daar geen last van ondervindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten