vrijdag 1 november 2019

Bosbranden teisteren de Pantanal-wetlands in Brazilië

Meer dan 50.000 hectare is getroffen



Het kantoor van de gouverneur in Mato Grosso do Sul zegt, dat de branden 'groter zijn dan alles wat eerder werd gezien' in de regio. Meer dan 50.000 hectare is getroffen. 

Bosbranden woeden over de Pantanal tropische wetlands in het zuiden van Brazilië, een van de meest biodiversiteitsgebieden ter wereld en een belangrijke toeristische bestemming, zeiden de regionale autoriteiten donderdag 31 oktober 2019.


De branden volgen andere bosbranden die volgens milieugroeperingen in augustus miljoenen hectare in het Amazone-regenwoud hebben verwoest. De verklaring van het kantoor van de gouverneur stelt, dat de situatie 'kritiek' is, waarbij drie steden in Pantanal, een populaire plek voor ecotoerisme, zwaar zijn getroffen.


'Intense vlammen en rook hebben het verkeer verstoord op de snelwegen', zei de verklaring. De coördinator van het National Risk Management Centre, Paulo Barbosa de Souza, zei dat de brand - gevoed door wind en droge vegetatie - logistieke problemen veroorzaakte.


Uit satellietbeelden van het Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE) blijkt, dat er tussen januari en oktober dit jaar bijna 8.500 branden in het Pantanal-gebied waren. Dat was het ergste record sinds 2007.

(Suriname Mirror/Correio do Estado/MercoPress/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten