woensdag 27 november 2019

Personeel BT Cleaning & Services blijft voorlopig voor SLM werken

Beëindigen van overeenkomst per eind december is door SLM aangehouden


De SLM, het bedrijf waarvoor BT Cleaning schoonmaakwerkzaamheden verricht in vliegtuigen en kantoren, heeft het besluit om het samenwerkingsverband met BT Cleaning & Services per 1 januari 2020 te beëindigen aangehouden. Dit gebeurde, nadat het personeel zaterdag had geweigerd vier vliegtuigen schoon te maken, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, woensdag 27 november 2019.

Op een of andere manier zijn toestellen toch schoongemaakt door derden, waardoor vluchten gewoon konden vertrekken. Om een toestel schoon te maken zijn gecertificeerde werkers nodig. Naar verluidt was dat zaterdag niet in het geval.

Enkele uren na aanvang van de actie, in de late avond, heeft de directie van de SLM een brief aan de bond doen toekomen waaruit blijkt, dat het beëindigen van de overeenkomst per eind december is aangehouden. In oktober heeft de SLM aan BT Cleaning schriftelijk laten weten, dat de samenwerking tot eind dit jaar loopt. De luchtvaartmaatschappij zou niet tevreden zijn over de geleverde schoonmaakdiensten. Ook na herhaalde waarschuwingen veranderde de manier van werken niet.

Intussen had directeur Roy Burleson van het schoonmaakbedrijf bij het ministerie van Arbeid collectief ontslag aangevraagd voor de 57, overwegend vrouwelijke, medewerkers. Er was nog geen beslissing genomen over de aanvraag.

Na kennisname van het besluit van de werkgever, hadden de werknemers verwacht dat SLM hun zou uitnodigen voor een gesprek, maar er kwam geen uitnodiging en het personeel besloot te staken.

Marcia Clumper van C-47, die de bond ondersteunt in zijn strijd, is blij dat de vrouwen durf hebben getoond. 'Ze hebben een vuist gemaakt. Niemand is gaan werken.' De actievoerders hadden zich zaterdag te Wit Santi verzameld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten