dinsdag 26 november 2019

Colombia zet 59 Venezolanen land uit voor aanzetten tot geweld tijdens begin nationale staking

'Uitzetting gebaseerd op het behoud van veiligheid en orde in het hele land'



De immigratieautoriteit van Colombia, Migración Colombia, heeft maandag 25 november 2019 59 Venezolanen gedeporteerd voor hun rol bij het plegen van vandalisme en het aanzetten tot geweld tijdens het begin van de nationale staking, Paro Nacional. 

Bij gezamenlijke veiligheidsoperaties door de Speciale Operatie Groep (GOES) en de recherche-eenheid van de Nationale Politie (Sijin) werden 59 mannen en vrouwen gearresteerd en naar detentiecentra gebracht.


De Venezolanen verlieten Bogotá aan boord van een militair transportvliegtuig naar Puerto Inírida, in het departement Guainia, voordat een marinefregat hen aflevert bij de Venezolaanse autoriteiten bij de Amazone grensovergang van San Fernando de Atabapo.

Alle Venezolaanse gedeporteerden werden door Migración Colombia geboeid naar het vliegtuig begeleid.

Invallen door de nationale politie om de vandalen te arresteren werden uitgevoerd in bars en restaurants in vijf plaatsen in Bogotá.

De directeur van Migración Colombia, Christian Krüger, publiceerde maandag 25 november 2019 een officiële verklaring waarin hij schrijft: 'De uitzetting is gebaseerd op het behoud van veiligheid en orde in het hele land, evenals het goede imago van Venezolanen die zich op ons grondgebied bevinden.'


'We gaan geen enkele vreemdeling toestaan ​​onze rust te beïnvloeden. We hebben gerespecteerde buitenlanders die deelnemen aan de marsen. We hebben de Venezolanen een helpende hand geboden wanneer ze ons nodig hebben, maar wat we niet toestaan, is dat een groep delinquenten komt en de veiligheid van onze steden beïnvloedt.'

(Suriname Mirror/The City Paper Bogota/France24/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten