dinsdag 26 november 2019

President Bouterse betreurt doden bij roofoverval goudconcessie te Mama NDyuka

(Bron foto: NII)
'Bevoegd gezag zal jurisdictie tentoonspreiden' 


'Het hoogste gezag zal alles wat in haar vermogen ligt doen om haar verantwoordelijkheid ten toon te spreiden en haar jurisdictie in het gebied laten gelden', zei president Desi Bouterse tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de Srefidensi-viering in Moengo, zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut (NII) maandag 25 november 2019. Het staatshoofd doelde hiermee op de recente roofoverval op een goudconcessie te Mama NDyuka in het district Sipaliwini. 


De roofoverval zou op een concessie van Ronnie Brunswijk zijn gepleegd door een Braziliaanse roversbende. Het staatshoofd betreurt het feit, dat er weer doden zijn gevallen en sprak zijn condoleances uit aan het adres van de nabestaanden en het Surinaamse volk.

Bouterse maakte van de gelegenheid gebruik om burgers van het land op hun plicht te wijzen, omdat er volgens hem ook Surinamers zijn die hand- en spandiensten verlenen aan zulke groeperingen. Hij benadrukte dat het hoogste gezag alles wat in haar vermogen ligt zal doen om haar jurisdictie in het gebied te doen gelden 'waardoor onze mensen vrijelijk genot kunnen hebben van hun omgeving, dorp, district of het land waarin we wonen'.

Vanwege het gebeuren heeft de Srefidensi-viering volgens het staatshoofd ook bescheiden plaatsgevonden in Moengo. De president liet weten dat de overheid momenteel bezig is met een operatie. Het zal volgens hem niet lang duren voordat het bevoegd gezag naar het gebied gaat om met de mensen te spreken zodat anderen hun geen andere zaken gaan voorhouden.

De districtscommissaris en drie ministers zijn al vooruit gestuurd om met de mensen te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten