dinsdag 26 november 2019

'We zijn één in een missie: om op alle manieren ervoor te zorgen dat Isla openblijft'

MAN: 'Vlam raffinaderij mag niet uitdoven'


'Ondanks het verschil in generatie, politieke partij en soms gedachte, zijn we één in een missie: om op alle manieren ervoor te zorgen dat de raffinaderij openblijft en daarbij zoveel mogelijk banen behouden blijven.' Zo sprak premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteravond de Staten toe (zie onderaan) tijdens de afsluiting van een openbare Statenvergadering waarbij wederom de Isla-raffinaderij het onderwerp van gesprek was, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 26 november 2019.

Tijdens de vergadering werden verschillende kritische vragen op de minister-president afgevuurd.

Waarom voor de Klesch Group is gekozen, hoe ver het nu staat met de onderhandelingen en waarom er niet voor wordt gekozen verder te gaan met PdVSA; dit is slechts een kleine greep uit de vragen die Rhuggenaath gesteld kreeg.

Ondanks alle kritiek, vragen en opmerkingen dachten alle Statenleden op één punt gelijk: ze zijn er allemaal stellig van overtuigd dat de raffinaderij open moet blijven. 'We moeten alles binnen ons vermogen doen om de raffinaderij open te houden, koste wat kost', zo sprak MAN-Statenlid Yaël Plet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten