dinsdag 26 november 2019

Drie oud-circustijgers uit Guatemala vinden nieuw thuis te Tampa, Florida (VS)

(Bron foto: Big Cat Rescue/Facebook)
Kimba (3) en Max en Simba (9) zijn op weg naar Big Cat Rescue in Citrus Park


Tampa zal binnenkort de thuisbasis zijn van drie voormalige circustijgers uit Guatemala. Het was echter niet zo gemakkelijk om de tijgers naar Florida te krijgen. Een paar onrustige circustijgers zullen hun resterende jaren in de Tampa-regio doorbrengen.

De drie tijgers, de 3-jarige Kimba, en twee 9-jarige tijgers genaamd Max en Simba, zijn op weg naar Big Cat Rescue in Citrus Park vanwege een Guatemalteekse Wet op Dierenmisbruik die in 2017 is aangenomen. De wet, die het gebruik van dieren in circussen verbiedt, hielp de in Los Angeles gevestigde Animal Defenders International (ADI) om de katten uit hun vorige thuis in Circo Hermanos Ponce in Guatemala te verwijderen en naar Tampa te verplaatsen.


Het was echter niet zo eenvoudig om de tijgers naar Florida te krijgen. Volgens een blogpost van Big Cat Rescue, dat beweert 'een van de grootste erkende opvanglocaties ter wereld te zijn', werd een eenvoudige uitwisseling al snel een jacht.



Van Big Cat Rescue:

'De tijgers werden verondersteld om overgedragen te worden aan de autoriteiten, maar in plaats daarvan sloegen het Ponce-circus en anderen op de vlucht. Op 29 oktober 2018 hoorden we, dat de Ponce-circustijgers nog steeds uitgehongerd waren en vroegen we ADI of ze ze konden vinden. Op 11 november 2018 kon ADI aankondigen, dat ze de laatste 6 tijgers uit het Ponce-circus hadden gehaald. De grote katten werden overgebracht naar een tijdelijk reddingskamp dat Big Cat Rescue hielp financieren en het moeizame proces van het verkrijgen van export- en importvergunningen begon. In totaal heeft ADI 6 leeuwen en 15 tijgers uit de 'schurken-circussen' gered.'


(Suriname Mirror/El Nuevo Herald/CLTampa/Facebook/FOX13News/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten