dinsdag 26 november 2019

President Bouterse heeft op weg naar China ontmoeting met zijn Keniaanse collega Kenyatta

(Bron foto's: NII)
Suriname en Kenia streven naar versterking bilaterale samenwerking


President Desi Bouterse heeft vandaag, dinsdag 26 november 2019, een bilateraal onderhoud gehad met zijn ambtgenoot van Kenia, Uhuru Kenyatta, in Nairobi, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Bouterse is gisteren vertrokken naar China voor een staatsbezoek en maakte onderweg naar China een tussenstop in Kenia.

In het bilateraal onderhoud kwam aan de orde de noodzaak om zowel bilateraal alsook sub- regionaal en multilateraal samen te werken. Ook werd besloten dat op het niveau van de ministers van Buitenlandse Zaken de bilaterale agenda concreet ter hand zal worden genomen.

Beide presidenten bleven lang stil staan bij het milieu en de gevolgen van klimaatverandering. In dit verband betuigde president Bouterse de president van Kenia medeleven namens de regering en het Surinaamse volk vanwege de recente overstromingen, waarbij reeds meer dan 45 personen het leven lieten.

Tenslotte werd door beide presidenten bevestigd dat de Afrikaanse en Caraïbische Regio vanwege de culturele en historische band de verplichting heeft hechter met elkaar te moeten samenwerken, teneinde de integratie te bewerkstelligen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten