dinsdag 26 november 2019

Rekenkamer van Suriname hoopt op verdieping relatie met Rekenkamer China

(Bron foto: China Daily Asia)
'Wij kunnen ook technische assistentie aanvragen op specifieke auditgebieden'


Hoewel er nu nog geen formele samenwerking bestaat, denkt de Rekenkamer van Suriname er wel aan om een betere samenwerking aan te gaan met de zusterorganisatie in China. 'Wij kunnen ook technische assistentie aanvragen op specifieke auditgebieden', zegt voorzitster Charmain Felter vandaag, dinsdag 26 november 2019, inde Ware Tijd. 

Zij heeft met secretaris Natasha Vredenberg en senior auditor Cindy Wartes van 5 tot en met 14 november in China deelgenomen aan een seminar voor Caribische Rekenkamerinstituten. Dat gebeurde op uitnodiging van Hu Zejun, auditeur-generaal van de Rekenkamer van China (CNAO, National Audit Office of the People's Republic of China) en de Chinese overheid.

In september vorig jaar is een delegatie van de CNAO op uitnodiging van de Rekenkamer in Suriname geweest. Er zijn toen onder meer mogelijkheden besproken voor verruiming van de samenwerking.

Wartes en Santucha Plein, leden van de Rekenkamer, zijn in 2016 aan een master of auditing-programma aan de Nanjing Audit University in China begonnen en intussen afgestudeerd. Zij hebben zich onder meer bekwaamd in professionele ethiek en vaardigheden aangeleerd over moderne overheidscontrole. Felter zegt, dat het tweetal op een hoger niveau is ingezet binnen de organisatie. Felter sprak op het seminar lovend over het curriculum van de Nanjing Universiteit, dat gericht is op opbouw van competenties van overheidscontrole-instituten en het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van auditing.

De Nanjing Audit University is het enige financiële en economische instituut voor hoger onderwijs ter wereld dat 'audit' in zijn naam draagt. De instelling die in 1983 is opgericht, heeft ruim vijftienduizend studenten, 881 docenten onder wie 109 professoren en 420 anderen met een doctorsgraad. 'De intentie is om nog meer medewerkers af te vaardigen naar de universiteit', zegt Felter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten