woensdag 14 augustus 2019

Wateroverlast in en rond Paramaribo toont weer eens ontbreken goede ontwatering

Met nu en dan opschonen van kanalen, kreken, trenzen los je als overheid probleem niet op, het is op een beschamende wijze pappen en nathouden


Opnieuw heeft hevige regenval in Suriname grote delen van Paramaribo en omgeving blank gelegd. Het ging daarbij dinsdagmiddag 13 augustus 2019 om zware onweersbuien. Diverse wegen zijn daardoor onder water gelopen, hetgeen weer heeft gezorgd voor overlast in het verkeer. 

Op Facebook ‘regende’ het foto’s van mensen die in verschillende buurten de situatie vastlegden, zo meldt Waterkant.net. De regenval heeft ook gezorgd voor hinder rondom het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Hierdoor werd het lastig voor bezoekers om mensen in het ziekenhuis op te zoeken.

Dit was de situatie bij AZ:



Ook de Maretraite Mall had last van het water. De onderste verdieping liep vol water zoals op onderstaand filmpje te zien is:

De regenval maakt weer eens duidelijk, dat de regering er niet in slaagt de ontwatering op orde te krijgen. Ondergelopen wegen, percelen, enzovoorts zijn een al decennia terugkerend probleem. Achtereenvolgende regeringen lijken niet te willen investeren in een duurzame oplossing, terwijl wateroverlast jaarlijks zorgt voor veel ellende, ongemak en economische schade. Met nu en dan opschonen van kanalen, kreken, trenzen en duikers los je als overheid het probleem niet op. Het is op een beschamende wijze pappen en nathouden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten