woensdag 14 augustus 2019

Lessen in de SBO-dependance Brievengat - Curaçao -, het voormalige Feffik, beginnen nog niet

'Dienst Openbare Scholen moet nog beslissen welke leerkrachten in Brievengat les gaan geven'


De opleidingen in de SBO-dependance Brievengat, het voormalige Feffik (Fundashon pa Edukashon i Formashon di Fishi i Kapasitashon), beginnen morgen nog niet. De Dienst Openbare Scholen (DOS) moet nog beslissen welke leerkrachten in Brievengat les gaan geven. Dat heeft minister Marilyn Alcalá-Wallé gisteren toegelicht tijdens een persconferentie, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 14 augustus 2019. 

'We doen ons best om de leraren van Feffik die over de vereiste bevoegdheid beschikken in ieder geval in dienst te nemen.' Maar, ook docenten die niet bevoegd zijn kunnen op basis van hun ervaring mogelijk toch worden aangenomen.

Alcalá-Wallé: 'Zij zijn dan wel verplicht om aansluitend een traject te doorlopen en alsnog hun bevoegdheid te halen.'

De minister verwacht dat het onderwijs in Brievengat begin september van start kan gaan.

April dit jaar werd bekend dat de vakopleiding Feffik voor aanvang van het nieuwe schooljaar zou worden opgeheven. Op dat moment waren er 237 studenten ingeschreven en had de stichting 44 medewerkers in dienst, waarvan de helft docent of instructeur. Directeur Ludwig Alberto zei destijds het nietonderwijzend personeel zo veel mogelijk te zullen helpen bij het vinden van een passende baan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten