woensdag 14 augustus 2019

Minister Dikan installeert nieuw bestuur Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP)

(Bron foto's: NII)
Het nieuw bestuur is benoemd voor een periode van zes maanden

Bestuur heeft als hoofdtaak alles in orde te maken voor de over 12 weken te houden een bestuursverkiezing


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft dinsdag 13 augustus 2019 in de vergaderzaal van het ministerie een nieuw bestuur geïnstalleerd van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP), zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Dit bestuur heeft als hoofdtaak om alles in orde te maken voor de over 12 weken te houden een bestuursverkiezing. Nieuwe voorzitter Wirendra Adjay Kalloe en zijn team zullen zich in de eerste twee weken inzetten om de concepten voor een huishoudelijk- en verkiezingsreglement af te hebben. Het nieuw bestuur bestaat uit negen personen. De overige leden van het bestuur zijn Radjinderpersad Jairam; Sandjaikoemar Triloki, Silvia Pile, Ufracia Misiedjan, Eron Sodikromo, André Pinas, Goeroedat Parmessar en Reebard Eersteling.


De minister was 31 juli en 1 augustus in Nickerie om met de diverse partijen van gedachtem te wisselen, nadat de bestuursverkiezingen van juli waren aangehouden. De minister heeft bij die gelegenheid zowel de directie en het bestuur van het OWMCP als vertegenwoordigers van de belanghebbenden in de diverse inliggende waterschappen en de Commissie Waterschappen aangehoord. De bewindsman heeft ook districtscommissaris Nisha Kurban-Babu geconsulteerd. Aan het eind van de gesprekken heeft hij voorgesteld om een nieuw bestuur te installeren, die volgens een tijdpad van 12 weken over drie maanden alles op orde moet hebben voor de verkiezing. Alle partijen gingen akkoord met het voorstel van de minister.

De bewindsman zal voor de komende maanden steeds bezoeken brengen aan het rijstdistrict om samen met het bestuur het verloop van de voorbereidingen naar de verkiezing te monitoren.

Het nieuw bestuur is benoemd voor een periode van zes maanden. Zolang het nieuw bestuur is gekozen en de formaliteiten zijn doorlopen zal de overdracht plaatsvinden aan de nieuwe bestuurders.

Kalloe zei na zijn installatie als voorzitter, dat het bestuur hard zal werken aan de taken, die zij hebben meegekregen van de minister.

Bij de samenstelling van het bestuur is rekening gehouden met verschillende aspecten die betrekking hebben op waterschappen. Naast het bestuur zijn er ook afgevaardigden van de ministeries van: Regionale Ontwikkeling, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken, Transport en Communicatie. Er is ook een vertegenwoordiger van de Belastingdienst in het bestuur.

De minister is ingenomen met de deskundigheid van de nieuwe voorzitter en zegt erop te vertrouwen dat het traject dat is uitgezet, gezamenlijk zal worden afgemaakt. Dikan drukte het bestuur op het hart om als een team te werken en de voorzitter de nodige ondersteuning te geven. Ook deed hij een beroep op het bestuur een vuist te vormen met alle andere actoren in Nickerie die betrokken zijn bij dit vraagstuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten