woensdag 14 augustus 2019

Bus- en boothouders Nationaal Vervoer Bedrijf leggen werk neer

'Dit is overmacht, omdat we geen geld meer hebben om onze diensten voort te zetten'

Ze eisen betaling over de maanden juni en juli


Bus- en boothouders die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoer Bedrijf zijn morgen in actie. Ze eisen betaling over de maanden juni en juli. 'Alle bussen en boten zullen in de garage gehouden worden of aan de ketting gelegd worden. Dit is overmacht, omdat we geen geld meer hebben om onze diensten voort te zetten', zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname, woensdag 14 augustus 2019, in de Ware Tijd. 

Hij legt uit, dat hij al een poosje bezig is met directeur van NVB, Guno Robertson, en directrice Joyce Blokland van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, afdeling Transport en Communicatie, om de uitbetaling te bewerkstelligen.

'Er wordt uiteindelijk gezegd dat alle documenten voor de betaling is gestuurd naar het ministerie van Financiën', zegt Woon. Hij had dinsdag contact met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. 'Hij vroeg me naar de autorisatienummers die hij nodig heeft voor de uitbetaling en mevrouw Blokland zou dat in orde maken. We hebben gewacht tot twee uur vanmiddag en hebben geen geld gezien', zegt Woon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten